4 sfaturi pentru a pastra ochelarii de soare in stare buna

Ochelarii tai noi si costisitori de soare pot parea duri si rezistenti, dar in ciuda a tot ceea ce se spune despre ochelarii de soare ca sunt, va trebui sa ai grija de ei daca iti doresti sa-i pastrezi pentru mai mult timp. Pe timpul verii, si nu doar, vei utiliza frecvent ochelarii de soare, iar utilizarea lor frecventa inseamna urmatorul lucru: uzura si rupere. Cu exceptia cazului in care doresti sa obtii un inlocuitor scump, pentru ochelarii de soare, la fiecare cateva luni, arunca o privire peste ghidul nostru si afla cum poti sa ai grija de ochelarii de soare.

Intotdeauna foloseste o caseta pentru ochelarii de soare

Asadar sa incepem cu elementele de baza. Ochelarii de soare vin in general cu un toc de ochelari si asta se intampla cu un motiv intemeiat. Atunci cand nu sunt folositi, caseta pentru ochelari pastreaza ochelarii de soare in siguranta fata de obiecte si imprejurimi, deci este destul de evident de ce ai nevoie de ea. Daca obisnuiesti sa porti ochelarii de soare intr-o poseta, geanta de plaja, sau ceva similar, va trebui sa cunosti faptul ca ochelarii sunt predispusi zgarieturilor din cauza cheilor, cartilor, cosmeticelor, si a orice altceva mai pastrezi in geanta. Caseta de ochelari ii pastreaza in siguranta de toate aceste pericole pentru ca, la urma urmei, ochelarii de soare sau cel putin lentilele ochelarilor sunt foarte delicate.

Depozitare corecta

Iti recomandam sa folosesti intotdeauna o caseta pentru depozitarea ochelarilor de soare, dar daca acest lucru nu este posibil, acorda atentie in legatura cu unde si cum asezi ochelarii de soare. Nu ii aseza niciodata cu lentilele cu fata in jos deoarece asta va cauza zgarieturi, daca nu era deja un fapt evident. Un alt lucru important este sa nu pastrezi ochelarii de soare, intr-o masina inchisa, expusi soarelui. Multi ochelari de soare pot fi vazuti in masini, si daca detii si tu o pereche de ochelari de soare exclusiv pentru condus sau calatorit, poti avea obiceiul sa-i pastrezi pe bordul masinii dupa utilizare. Nu mai fa asta! Caldura intensa, care se poate ridica intr-o masina inchisa, pe timpul zilei, poate deteriora serios lentila sau, in unele cazuri, poate chiar topi rama ochelarilor de soare.

Cumpara o caseta pentru ochelari cu multiple compartimente

Casetele pentru ochelari protejeaza ochelarii de soare si pe cei de vedere impotriva tuturor tipurilor de deteriorari, inclusiv zgarieturile lentilelor suferite in timp ce ochelarii se misca prin geanta. Din nefericire, din moment ce purtam ochelarii de soare in locatii diferite, ar fi nevoie de un alt toc de ochelari in sertarul de birou si unul pentru fiecare geanta diferita. Daca achizitionezi o caseta de ochelari cu multiple compartimente, scapi de aceasta corvoada costisitoare, si este posibil sa-ti scoti din caseta ochelarii de soare, pe care doresti sa-i porti in ziua respectiva, si restul vor ramane protejati acasa.

Recomandarea noastra este aceasta cutie de ochelari cu 8 compartimente pentru ochelari de soare, pe care o poti achizitiona direct de pe site-ul nostru la un pret special.

Curata cu grija ochelarii de soare

Tesaturile si produsele de curatare din hartie pot zgaria lentilele, ceea ce ajunge sa te coste destui bani atunci cand trebuie sa cumperi o pereche noua de ochelari. Lavetele din microfibra pentru ochelari sunt ieftine si multe din ele vin in dimensiuni mici pe care le poti introduce in caseta ta de ochelari pentru a fi mai usor de utilizat. Nu folosi niciodata pentru curatarea ochelarilor produse de uz casnic sau otet: pot indeparta stratul protector antizgariere al lentilelor. Poti gasi in farmacii solutie speciala de curatare a ochelarilor de soare.

Tu cum iti protejezi ochelarii de soare?