Recomandari pentru alegerea celei mai potrivite cutii pentru ceasuri mai ales pentru colectionarii incepatori

Daca ai decis destul de recent sa te alaturi comunitatii colectionarilor de ceasuri atunci cu siguranta stii cat de important este sa investesti intr-o cutie capabila sa iti protejeze cele mai valoroase piese din intreaga ta colectie. cutie pentru ceasuriUn colectionar de ceasuri isi doreste si sa isi expuna cele mai frumoase modele de ceasuri si sa le acorde atentia cuvenita. Mai ales daca esti in cautarea unor solutii pentru depozitarea eficienta a celor mai valoroase piese din colectia ta, atunci vei gasi sfaturile noastre foarte utile.

Procesul de selectie efectiva a cutiilor pentru ceasuri este unul destul de dificil intrucat pe piata se gasesc atatea modele care promit a fi cele mai bune dintre toate. Dar, pentru a te asigura ca in momentul in care asezi piesele de colectie valoroase in cutia pentru ceasuri trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici. Noi am conturat cele mai importante recomandari, astfel incat sa gasesti cea mai potrivita cutie pentru ceasuri  si sa iti ofere toate avantajele pe care le implica un produs de calitate.

Listeaza toate asteptarile tale in avans.

Ceea ce trebuie sa intelegi in primul rand este ca nu exista doua cutii pentru ceasuri la fel. Unele modele sunt concepute din materiale precum lemnul si se aseamana destul de mult cu o piesa de mobilier iar altele sunt fabricate din diverse alte materiale precum pielea ecologica. De multe ori, rolul de protectie este privit ca fiind partea secundara a alegerii unei cutii pentru ceasuri, aspect care este perceput destul de gresit. Protectia este cea mai importanta caracteristica a unei cutii pentru ceasuri.

Alte modele sunt construite sa ofere securitate cat mai mare ceasurilor depozitate in aceste cutii speciale. Daca mizezi pe aceasta caracteristica mai mult, atunci nu te poti astepta sa aiba si un design impresionant. In aparenta, cele destinate pentru securitate se pot prezenta ca niste simple cutii de valorii si sunt concepute pentru colectionarii care nu doresc sa expuna privirilor piesele valoroase. Singura modalitate prin care poti determina ce ti se potriveste cel mai bine este sa iti listezi in avans toate asteptarile pe care le ai.

Indiferent daca doresti sau nu sa iti expui ceasurile trebuie sa stabilesti daca este prioritar pentru tine sa iti ofere siguranta sau sa fie cat mai estetic cu putinta. Iar acesta este doar varful iceberg-ului. cutie pentru depozitat ceasurileDe asemenea, va trebui sa te asiguri ca achizitionezi o cutie pentru ceasuri suficient de mare in care sa iti poti pastra intreaga colectie (cea din prezent sau sa includa si noile piese pe care le vei achizitiona in viitor). Nu este atat de simplu precum ai crede dar daca iti listezi toate asteptarile atunci vei putea sa gasesti mai usor ceea ce cauti.Evidentiaza toate caracteristicile pe care doresti sa le includa noua cutie pentru ceasuri

Evident, diferite tipuri de cutii pentru ceasuri de la diferiti producatori vor include o varietate de caracteristici unice care ar putea sa te intereseze sau nu. Si, in timp ce producatorii includ aceste caracteristici intr-o varietate de moduri diferite asigura-te ca pot sa iti ofere ceea ce iti doresti. Daca nu, atunci poti oricand sa continui cautarile pana cand gasesti una care sa indeplineasca cel putin majoritatea asteptarilor tale. Iata care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o cutie pentru ceasuri:

Captuseala

Fiecare cutie de ceasuri care este vanduta pe planeta este captusit cu un material moale, special selectat pentru a-ti proteja ceasurile. Unele pot sa fie captusite cu matase, altele cu catifea sau casmir. Pentru a te asigura ca vor fi protejate eficient trebuie sa te asiguri ca acestea sunt materialele folosite.

Compartimentarea cutiilor

Bineinteles, daca ai nevoie de o cutie pentru ceasuri care sa iti permita sa depozitezi cel putin 20 de modele atunci cu siguranta nu te va interesa nici unul care sa aiba spatiu de depozitare mai mic. Asigura-te ca dincolo de reclamele frumoase si caracteristicile atractive iti ofera posibilitatea de a depozita cate modele iti doresti. In plus, daca tot suntem la capitolul compartimentare atunci fiecare lacas trebuie sa permita depozitarea unui singur ceas.

Materialul

De regula, cele mai populare modele de cutii pentru ceasuri sunt cele fabricate din lemn sau imbracate in piele naturala sau ecologica. Nici nu este de mirare intrucat un astfel de model poate sa garanteze o rezistenta crescuta in timp si te va servi foarte bine.

Design-ul cutiilor pentru ceasuri

Mai ales daca iti doresti sa expui toate modelele de ceasuri din colectia ta ai nevoie de o cutie pentru ceasuri care sa arate cat mai bine si sa poata fi considerata un element decorativ excelent pentru spatiul in care le expui. Aceasta caracteristica nu este cea dupa care trebuie sa te ghidezi neaparat pentru a gasi o cutie pentru ceasuri potrivita insa, pentru o prezentare ca la carte vei avea nevoie de o cutie speciala care sa iti asigure acest lucru.

Trebuie sa decizi daca vei folosi cutia pentru ceasuri sa iti expui colectia sau nu

Multi colectionari considera ca este foarte important sa isi expuna colectia de ceasuri ori de cate ori au ocazia. In acest caz, este nevoie de o cutie pentru ceasuri care sa permita accesul facil la oricare dintre modele in situatia in care este necesar sa scoata una pentru a fi examinata mai indeaproape. De asemenea, sistemul de inchidere trebuie sa fie unul care sa permita deschiderea cutiei cu multa usurinta.

Cele mai potrivite modele sunt cele care au si o suprafata vitrata inclusa, astfel incat sa permita vizualizarea colectiei fara sa fie necesar sa fie scoase de la locul lor.

Capacitatea de depozitare, siguranta si pastrarea ceasurilor de colectie reprezinta caracteristicile cele mai esentiale pe care trebuie sa o prezinte o cutie pentru ceasuri. Acestea conteaza mai mult decat aspectul estetic sau toate celelalte caracteristici la un loc.

Acestea au fost doar cateva dintre sfaturile noastre si vei putea sa iti alegi ceva potrivit daca te ghidezi dupa aceste recomandari. Mai ales daca esti un colectionar aflat la inceput atunci o cutie pentru ceasuri este mai mult decat esentiala pentru activitatea ta.

ceasuri de mana

Cum sa iti protejezi ceasurile de mana?

Din cele mai vechi timpuri masurarea timpului a reprezentat o necesitate pentru oameni dar a si constituit fascinatie. Incepand de la celebrele ,,ceasuri” care foloseau